В момента има 4 посетителя в сайта
Брой прегледи на съдържанието : 105098
О
10
2015

Нови легла - дарение

ПДФПечатЕ-мейл

От м. юли  имаме нови легла, благодарение на приятелите на семейство  Бернадет  и Дъг  Легет  (https://www.facebook.com/groups/friendsoforphans/?ref=bookmarks).
Те направиха много за нашите деца! Децата са щастливи! Благодарим ! Вашата помощ е безценна. Бъдете здрави и благословени!
П.п. Леглата са направени по поръчка и съобразени с вече утвърдения интериор- светли, свежи цветове!

 

 

 Ю
17
2015

Децата имат нужда от:

ПДФПечатЕ-мейл
Вече е ваканция! Лятото е в разгара си и децата са целодневно вкъщи! За децата този сезон е за игри и забавления, но за нас, възрастните е и време за ремонтни дейности! Предстои ремонт, който ще наложи по възможност да изведем децата, от сградата! А и това е време за летен отдих на море! Но нашия бюджет, се оказва толкова недостатъчен и не можем да отделим средства за да ги заведем.                                                                                                                                                           Искрено се надявам да се намерят средства с които ще можем да реализираме един слънчев отдих на децата!                                                                                                                                                          
Ю
10
2015

На Фестивал в гр.Павликени 2015

ПДФПечатЕ-мейл
На 4 и 5 юни  част от децата в нашата къща се забавляваха заедно в гр. Павликени по време на петото юбилейно издание на Националния фестивал за деца с таланти от социалните домове „Като звездите“.

Благодарим на  г-жа Анастасова! За това, че е  наш приятел и успява  винаги да ни донесе  нови емоции и сили за утрешния ден!     

                          

https://www.facebook.com/DetskiFestivalKatoZvezdite?fref=ts


П.п. Повече информация за събитието :

http://www.kmeta.bg/obshtestvo/viceprezident%D0%B0t-margarita-popova-otkri-festival-v-pavlikeni-snimki-48081.html

 

 


А
10
2015

Елате ни на гости!

ПДФПечатЕ-мейл

До ЦНСТ - с. Малък Преславец                                                                     

 

https://www.youtube.com/watch?v=ganVAdoONbI

 

М
27
2015

Една история с щастлив край

ПДФПечатЕ-мейл

През януари казахме Довиждане и до нови  срещи на скайп с 2 деца, (братче на 7г.  и сестриче на 8г.).

Едно семейство от Америка, намерило и избрало две деца от България, които чакат своя късмет да бъдат избрани. Двете деца пък очакваха шанса да ги изберат и намерят мама и татко, които да им дадат цялата си обич и грижи! Да, тези деца, не познаваха какво е семейството, какво е да имаш свои любящи и отговорни родители.

Историята започна през лятото на 2014г.  Тогава се случи срещата и  магията на взаимовръзка и очакване за взаимна обич! Случи се вълшебството! От този момент живота и на двете страни се промени. На родителите, да се подготвят и разберат до детайли за качествата и  поведение на децата. А за децата...да разберат и осмислят до колкото могат, че животът който им предстои ще е нов, но и изпълнен с всичко липсващо им до момента.(любов и индивидуални грижи) Докато процесът по документацията вървеше, децата учеха английски език с учител, провеждаха се седмични скайп срещи с преводач, поддържахме духа на привързаност и емоционална близост.

Момента на раздялата с нас настъпи през януари !Денят преди тръгване в ЦНСТ организирахме малко, но задушевно парти, по случай  изпращане на децата.

Липсват ни децата, тъжничко ни е. Нооо....колкото и да обичаме, тези деца, ние екипът в ЦНСТ, съзнаваме, че не  можем да бъдем семейство в истинския смисъл на думата!

На мама и татко пожелахме, да са търпеливи и да обичат безгранично двете деца! Надяваме се, усещаме, че това ще се случи! А на двете А. Целувки от всички в ЦНСТ- деца и персонал!  Както и и за тях търпение и спокойствие, за да може да се случат нещата по адаптацята по-бързо и по-леко!

НА ДОБЪР ЧАС!

 

evr-s Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”. esf_bg

 

Glavinitsa_2

 

 

evr-s esf_bg

 Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”.

 

Декларация

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Главиница и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.