В момента има 15 посетителя в сайта
Брой прегледи на съдържанието : 105092
Ф
19
2013

Довиждане! Изпратихме дете при приемни родители!

ПДФПечатЕ-мейл
 
Разделихме се с малката госпожичка Н. След активното ни сътрудничество със социалните работници от ОЗД -Тутракан изпратихме детето в приемно семейство. В разтояние на около  месец, приемните родители посещаваха малката Н в Центъра и се опознаваха. Два уикенда прекараха заедно в дома на семейството. След успешното напасване детето вече живее  при тях. Надяваме, се малката Н. да расте все така усмихната!
 
Ф
03
2013

Приключи проект "Моят специален ден"

ПДФПечатЕ-мейл

През 2011 година учениците от Езикова Гивназия гр.Силистра, осъществиха БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР. Събраните средства бяха дарени  за децата в ЦНСТ. С тяхна помощ, екипът в нашата къща  успявахме да организираме единствен и уникален личен празник за всяко дете. Благодарение на тази Коледна инциатива, всички деца от ЦНСТ с.М.Преславец, през 2012 г. имаха  възможността, да получат своя уникална торта и малка почерпка! В резултат на това нашите слънца имаха своите най-истински, най-искрени, най-лични мигове! За децата това бяха най- хубавите рожденни дни в живота им. Те започнаха да имат мечти!!!!!

Продължаваме да търсим съмишлении, защото проекта "Моя специален ден" е успешен и децата  усетиха своята уникалност.https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/603124_4281673840168_282624738_n.jpg

Д
20
2012

КОЛЕДА Е!

ПДФПечатЕ-мейл
Наближават празници. Всяка година по това време започва суетня – децата пишат писма до Дядо Коледа , родителите купуват подаръци, домакините бързат да приготвят колкото може по-богата трапеза за Бъдни вечер, тук-таме блесва празнична украса. Понякога обаче, забързани в приготовленията, забравяме какво точно празнуваме.

Какво празнуваме?Всъщност празнуваме един рожден ден – Рождеството на Иисус Христос. Преди много години синът на Бога дойде на земята, живя сред хората свят и безгрешен живот и умря за греховете на цялото човечество.

И как дойде? Без много шум и показност. Роди се като малко, безпомощно бебе в един обор край Витлеем.

Защо ли толкова бедно? За да ни научи да бъдем скромни и да се радваме с искрена радост на истинските неща в живота. Затова времето около Рождество Христово и Нова година е време на равносметка: Има ли доброта в сърцата ни, или сме позволили на егоизма да вземе връх? Вълнува ли ни чуждата нужда, или ни занимава само собственото удобство? Можем ли да протегнем ръка на човек, изпаднал в нужда? Щом сме християнски народ, притежаваме ли християнските добродетели?

А иначе подаръците, празничните трапези и тържествата не са лошо нещо, стига да не са изпразнени от истинското им съдържание.

Коледа е! Бъдете всички здрави и бодри! Трудете се, учете се, за да берете по-късно плодовете на радостта!

Коледа е! Огледайте се, поздравете своите близки, пожелайте им нещо от сърце, покажете, че ги обичате!

Коледа е! Най-светият семеен празник! Поздравете се и се целунете! Обичайте се и помагайте на нуждаещите се, защото този ден и тази вечер са свети!

Честита Коледа!

Честито Рождество Христово!


Д
20
2012

Коледен дух завладя НАП Силистра

ПДФПечатЕ-мейл

    

Духът на Коледа влезе в офиса на НАП в Силистра заедно с децата от Центъра за настаняване от семеен тип в с. Малък Преславец. Те изпълниха салона за обслужване не само с коледни стихчета, а и с много радост и енергия.

   В отговор на детските пожелания за здраве и късмет през новата година, служителите аплодираха малките артисти и ги почерпиха със сладкиши и напитки. Всяко дете получи коледна торбичка с лакомства, отделно на центъра бяха предоставени подаръци и дрешки.

     На изпроводяк децата подариха на директора и на служителите собственоръчно изработени картички с вълнуващи коледни пожелания. Тръгнаха си едва, след като получиха обещание, че техните големи приятели, ще им отидат на гости в Малък Преславец.

   От есента на миналата година Офисът на НАП в Силистра е в тесни взаимоотношения с ЦНСТ-Малък Преславец, с размяна на гостувания за всеки празник. Децата искрено се радват на отделеното им време и внимание, а служителите се стараят да ги зарадват с подаръци и лакомства.

    За втора поредна година Офисът на НАП-Силистра организира и благотворителна инициатива за събиране на дрехи за Дома за деца и младежи с умствена изостаналост, гр. Главиница, към които ще бъдат прибавени и основни хранителни продукти. Дарение от дрехи ще бъде предоставено и на Центъра за временно настаняване на бездомни хора в Силистра.

 

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1012958

Н
23
2012

ДОВИЖДАНЕ!

ПДФПечатЕ-мейл

 

Днес се сбогувахме и изпратихме още едно дете.То намери своя нов живот и свое семейство-мама, татко и братче. 
Направихме малка изненада за мама и татко- малка презентация , в която разказахме за живота на дет
ето до момента. Това е една своебразна "Книга на живота" и с нея се надяваме, да помогнем на малката Г. да попълни своя пъзел на живота някога.
Докато траеше процедурата по осиновяване, ние подготвяхме детето за предстоящото бъдеще. Всяка седмица имахме скайп връзка с мама и тате. А през цялото време албумчето и снимките говореха за това, че я очакват с нетърпение в новия дом. Детето получи колет и подаръци за своя последен рожден ден, без мама и тате.По желание на родителите, дето общуваше на родния им език с леля Илианка.
Ще ни липсва, нашата принцеса! Радваме се, че тя ще има своята първа Коледа в семейството си!

Пожелахме им Щастие и взаимно търпение в новия живот! 

 


evr-s Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”. esf_bg

 

Glavinitsa_2

 

 

evr-s esf_bg

 Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”.

 

Декларация

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Главиница и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.