В момента има 6 посетителя в сайта
Брой прегледи на съдържанието : 139754
М
10
2013

ЦНСТ с.М.Преславец на 2 години

ПДФПечатЕ-мейл

 

На 7.03.2013г. се събрахме деца, екип, приятели от близо  и отбелязахме ЧРД  на нашето ЦНСТ! С чаша шампанско, домашно приготвени торта , сладкиши, питка , соленки  скромно отбелязахме скромните 2 годинки.  Децата имаха още един празничен ден. Благодарим  на леля Галя(кметски наместник), чичо Анчо- предеседател на Зем. кооперация в селото, леля Ваня (читалищен секретар) , бати Росен (доказал се   приятел на децата  и доброволец ) че уважиха нашето мило и уютно празненство!  

ПРЕДАЙ НАТАКЪК!   

 


Ф
19
2013

Довиждане! Изпратихме дете при приемни родители!

ПДФПечатЕ-мейл
 
Разделихме се с малката госпожичка Н. След активното ни сътрудничество със социалните работници от ОЗД -Тутракан изпратихме детето в приемно семейство. В разтояние на около  месец, приемните родители посещаваха малката Н в Центъра и се опознаваха. Два уикенда прекараха заедно в дома на семейството. След успешното напасване детето вече живее  при тях. Надяваме, се малката Н. да расте все така усмихната!
 
Ф
03
2013

Приключи проект "Моят специален ден"

ПДФПечатЕ-мейл

През 2011 година учениците от Езикова Гивназия гр.Силистра, осъществиха БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР. Събраните средства бяха дарени  за децата в ЦНСТ. С тяхна помощ, екипът в нашата къща  успявахме да организираме единствен и уникален личен празник за всяко дете. Благодарение на тази Коледна инциатива, всички деца от ЦНСТ с.М.Преславец, през 2012 г. имаха  възможността, да получат своя уникална торта и малка почерпка! В резултат на това нашите слънца имаха своите най-истински, най-искрени, най-лични мигове! За децата това бяха най- хубавите рожденни дни в живота им. Те започнаха да имат мечти!!!!!

Продължаваме да търсим съмишлении, защото проекта "Моя специален ден" е успешен и децата  усетиха своята уникалност.https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/603124_4281673840168_282624738_n.jpg

Д
20
2012

КОЛЕДА Е!

ПДФПечатЕ-мейл
Наближават празници. Всяка година по това време започва суетня – децата пишат писма до Дядо Коледа , родителите купуват подаръци, домакините бързат да приготвят колкото може по-богата трапеза за Бъдни вечер, тук-таме блесва празнична украса. Понякога обаче, забързани в приготовленията, забравяме какво точно празнуваме.

Какво празнуваме?Всъщност празнуваме един рожден ден – Рождеството на Иисус Христос. Преди много години синът на Бога дойде на земята, живя сред хората свят и безгрешен живот и умря за греховете на цялото човечество.

И как дойде? Без много шум и показност. Роди се като малко, безпомощно бебе в един обор край Витлеем.

Защо ли толкова бедно? За да ни научи да бъдем скромни и да се радваме с искрена радост на истинските неща в живота. Затова времето около Рождество Христово и Нова година е време на равносметка: Има ли доброта в сърцата ни, или сме позволили на егоизма да вземе връх? Вълнува ли ни чуждата нужда, или ни занимава само собственото удобство? Можем ли да протегнем ръка на човек, изпаднал в нужда? Щом сме християнски народ, притежаваме ли християнските добродетели?

А иначе подаръците, празничните трапези и тържествата не са лошо нещо, стига да не са изпразнени от истинското им съдържание.

Коледа е! Бъдете всички здрави и бодри! Трудете се, учете се, за да берете по-късно плодовете на радостта!

Коледа е! Огледайте се, поздравете своите близки, пожелайте им нещо от сърце, покажете, че ги обичате!

Коледа е! Най-светият семеен празник! Поздравете се и се целунете! Обичайте се и помагайте на нуждаещите се, защото този ден и тази вечер са свети!

Честита Коледа!

Честито Рождество Христово!


Д
20
2012

Коледен дух завладя НАП Силистра

ПДФПечатЕ-мейл

    

Духът на Коледа влезе в офиса на НАП в Силистра заедно с децата от Центъра за настаняване от семеен тип в с. Малък Преславец. Те изпълниха салона за обслужване не само с коледни стихчета, а и с много радост и енергия.

   В отговор на детските пожелания за здраве и късмет през новата година, служителите аплодираха малките артисти и ги почерпиха със сладкиши и напитки. Всяко дете получи коледна торбичка с лакомства, отделно на центъра бяха предоставени подаръци и дрешки.

     На изпроводяк децата подариха на директора и на служителите собственоръчно изработени картички с вълнуващи коледни пожелания. Тръгнаха си едва, след като получиха обещание, че техните големи приятели, ще им отидат на гости в Малък Преславец.

   От есента на миналата година Офисът на НАП в Силистра е в тесни взаимоотношения с ЦНСТ-Малък Преславец, с размяна на гостувания за всеки празник. Децата искрено се радват на отделеното им време и внимание, а служителите се стараят да ги зарадват с подаръци и лакомства.

    За втора поредна година Офисът на НАП-Силистра организира и благотворителна инициатива за събиране на дрехи за Дома за деца и младежи с умствена изостаналост, гр. Главиница, към които ще бъдат прибавени и основни хранителни продукти. Дарение от дрехи ще бъде предоставено и на Центъра за временно настаняване на бездомни хора в Силистра.

 

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1012958

evr-s Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”. esf_bg

 

Glavinitsa_2

 

 

evr-s esf_bg

 Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”.

 

Декларация

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Главиница и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.