В момента има 19 посетителя в сайта
Брой прегледи на съдържанието : 136652
О
11
2015

"Млад градинар!" април 2015 г.

ПДФПечатЕ-мейл

През април стартира и 3 Мини проект"Млад градинар " -с водещ Възпитател Елена Иванова! Живеем сред природата, на една крачка ни е цветната градина, поляната, гората. Не е толкова далече, когато трябва да почувстваме природата, да живеем в нея, да усещаме живота и цикличността на възраждащите се растения всяка пролет. В свободното си време седим по пейките в парка на селото, навели глави и концентрирали се в „глобалния свят“. Излизаме организирано на поход любуваме се на цветята, билките, дърветата. Научаваме имената им, лечебните свойства и ползата от тях.
Защо красотата да не е до нас?
Нашата градина е нашата крепост на спокойствието и отмората. Домашната градина е прекрасен аранжимент от цветя, горски елементи, храсти и декорациони елементи. Цветята това са живата багра и хармония в една градина. И решихме да я пренесем под прозорците на нашата къща. Ще съберем луковички от кокичета, минзухари, нарциси, зюмблюли, лалета и диворастящи билки: мащерка, риган, лайка , невен и др. Ще ги засадим и приближим красотата на цветовете и уханията на цветята и билките до нас. Преди да започнем да се занимаваме с цветните площи трябва да сме наясно видовете цветя, които ще използваме.
Обикновено цветната градина е най – лесният и доминиращ вариант за групиране на цветната растителност. Ще изградим цветни бордюри в нашата градина, те винаги имат правилна или свободна лентовидна форма и се създават на фона на стена или ограда.
Изграждат се от постоянно цъфтящи видове и пъстролистни растения и храстчета, които маркират определени акценти.
Вариантите за цветна площ макар и много интересни ще изглеждат добре само ако го осъществим ние живеещите в ЦНСТ ДМ с помощта на екипа.
Децата и младежите ще вложат своето въображение, творчество и обич към цветята в нашата градина. Някой от нашите деца ще се завърнат по родните си места но ще цветна следа в нашата къща.

 


evr-s Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”. esf_bg

 

Glavinitsa_2

 

 

evr-s esf_bg

 Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”.

 

Декларация

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Главиница и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.